Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeni Tereyağı ve Sadeyağ Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ, tereyağı ve sadeyağ üretiminin her aşamasını düzenleyerek tüketicileri korumayı ve haksız rekabeti önlemeyi amaçlıyor. Ürünlerin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, muhafazası, ambalajlanması, depolanması, taşınması ve pazarlanması için detaylı kurallar getirildi. Süt yağı, çeşnili tereyağı, yayık tereyağı gibi tüm ürünler bu düzenlemenin kapsamında yer alıyor. Süt ve yoğurt gibi hammaddelerin ilgili yönetmeliklere uygun olması şart koşuluyor. Ürünlerin kendine özgü tat, koku, görünüm ve yapıya sahip olması ve "peroksidaz testine" negatif reaksiyon vermesi gerekiyor. Üretimde, tipik tat ve aroma sağlamak için "starter kültür" kullanımı da tebliğde yer alıyor.
Tereyağı Ürünlerinde Yeni Düzenleme: Yanıltıcı İfadeler Yasak

İçindekiler
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeni Tereyağı ve Sadeyağ Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ, tereyağı ve sadeyağ üretiminin her aşamasını düzenleyerek tüketicileri korumayı ve haksız rekabeti önlemeyi amaçlıyor. Ürünlerin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, muhafazası, ambalajlanması, depolanması, taşınması ve pazarlanması için detaylı kurallar getirildi. Süt yağı, çeşnili tereyağı, yayık tereyağı gibi tüm ürünler bu düzenlemenin kapsamında yer alıyor. Süt ve yoğurt gibi hammaddelerin ilgili yönetmeliklere uygun olması şart koşuluyor. Ürünlerin kendine özgü tat, koku, görünüm ve yapıya sahip olması ve "peroksidaz testine" negatif reaksiyon vermesi gerekiyor. Üretimde, tipik tat ve aroma sağlamak için "starter kültür" kullanımı da tebliğde yer alıyor.